Aanbouw met lichtstraat

Wij voegen iets waardevols toe aan uw woning

Een Aanbouw met Lichtstraat: Breng Natuurlijk Licht in Uw Huis

Een aanbouw aan uw huis biedt een geweldige manier om extra leefruimte te creëren, maar waarom zou u niet verder gaan en die ruimte transformeren met een lichtstraat? Een aanbouw met een lichtstraat combineert functionaliteit met esthetiek, waardoor u kunt genieten van een overvloed aan natuurlijk licht en een gevoel van ruimte. In dit artikel bespreken we de voordelen, ontwerpmogelijkheden en enkele praktische overwegingen voor een aanbouw met een lichtstraat.

Wat is een Lichtstraat? Een lichtstraat is een dakconstructie met glazen panelen die natuurlijk licht in een gebouw brengt. Het kan bestaan uit meerdere ramen die in het dak zijn ingebouwd, vaak met een schuin of plat ontwerp. Lichtstraten zijn ideaal voor aanbouwen, omdat ze een heldere en uitnodigende sfeer creëren. Zelf samenstellen?

Voordelen van een Aanbouw met Lichtstraat

 1. Meer Natuurlijk Licht De belangrijkste reden om voor een lichtstraat te kiezen, is de overvloed aan natuurlijk licht die het binnenlaat. Dit kan de sfeer van de ruimte drastisch verbeteren en een positief effect hebben op uw gemoedstoestand en welzijn.

 2. Ruimtelijk Gevoel Natuurlijk licht maakt ruimtes optisch groter en luchtiger. Een lichtstraat in uw aanbouw kan het gevoel van ruimte vergroten, wat vooral nuttig is in kleinere aanbouwen.

 3. Energie-efficiëntie Met meer natuurlijk licht kunt u overdag het gebruik van kunstmatige verlichting verminderen, wat energiekosten bespaart. Bovendien kunnen moderne lichtstraten worden voorzien van geïsoleerd glas om warmteverlies te minimaliseren.

 4. Esthetische Waarde Een lichtstraat geeft een luxe en moderne uitstraling aan uw woning. Het is een architectonisch kenmerk dat uw huis visueel aantrekkelijker maakt en zelfs de waarde van uw woning kan verhogen.

Veelgestelde vragen

Over de realisatie van een aanbouw, het proces of onze werkwijze.

Hebben jullie garantie?

Absoluut. Zo geven we standaard 10 jaar garantie op de constructie. In onze algemene voorwaarden staan onze garanties uitgebreid beschreven.

Kan ik zelf meewerken?

Nee dit kan niet. We kunnen tijdens het adviesgesprek wel kijken wat u in eigen beheer kan laten uitvoeren.

Mag ik vergunningsvrij uitbouwen?

Tijdens het adviesgesprek kijken we altijd of er een omgevingsvergunning moet worden aangevraagd. Als dit het geval is, kunnen we dat ook voor u ontzorgen.

Wat is de levertijd van een aanbouw?

De meeste aanbouwen hebben een levertijd van circa 2 maanden.

Vanaf welk tarief leveren jullie een aanbouw?

Vanuit AddOn kunnen wij u al een aanbouw aanbieden vanaf € 39.250,- incl. BTW. Het exacte tarief is uiteraard afhankelijk van zaken als de afmetingen, gewenste gevelafwerking, invulling van de pui en de eventueel door u gewenste opties. Wilt u graag een indicatietarief ontvangen? U kunt deze zelf vrijblijvend berekenen/aanvragen via onze configurator.

Hoelang duurt een project?

Een aanbouw bij AddOn duurt doorgaans 5 dagen. De aanbouw wordt vervaardigd in onze werkplaats in Barneveld. Vervolgens wordt deze in 1 dag geplaatst. De andere 4 dagen worden gebruikt om de juiste voorbereidingen te doen.

Welke soorten lichtstraten zijn er?

 1. Schuine Lichtstraat Een schuine lichtstraat volgt de helling van het dak en is perfect voor klassieke en moderne ontwerpen. Dit type lichtstraat kan worden geïntegreerd in een zadeldak of een schuin dak, waardoor een naadloze uitstraling ontstaat.
 2. Platte Lichtstraat Een platte lichtstraat is ideaal voor platte daken en geeft een strak en eigentijds uiterlijk. Dit ontwerp is populair in moderne architectuur en kan over de hele breedte van de aanbouw worden geplaatst voor maximale lichtinval.
 3. Lichtstraat met Openslaande Delen Voor extra ventilatie kunt u kiezen voor een lichtstraat met openslaande ramen. Dit biedt de voordelen van natuurlijk licht en frisse lucht, wat vooral handig is in keukens en woonkamers.
 4. Lichtkoepels Lichtkoepels zijn een alternatief voor lichtstraten en kunnen in verschillende vormen en maten worden geïnstalleerd. Ze zijn flexibel in ontwerp en kunnen worden gebruikt om specifieke delen van de aanbouw te verlichten.

Meer weten?

Waar op letten bij een aanbouw met lichtstraat?

 1. Isolatie Zorg ervoor dat de lichtstraat goed geïsoleerd is om warmteverlies in de winter en oververhitting in de zomer te voorkomen. Kies voor hoogwaardig glas met isolerende eigenschappen.
 2. Ventilatie Overweeg ventilatieopties zoals openslaande ramen of ventilatieroosters om een goede luchtcirculatie te garanderen. Dit helpt om de ruimte koel te houden en voorkomt condensatie.
 3. Onderhoud Glazen panelen moeten regelmatig worden schoongemaakt om hun helderheid te behouden. Kies voor materialen en coatings die vuilafstotend zijn om het onderhoud te minimaliseren.
 4. Vergunningen Controleer de lokale bouwvoorschriften en vergunningseisen voordat u een lichtstraat installeert. Sommige constructies kunnen specifieke goedkeuringen vereisen.
Waar op letten bij een aanbouw met lichtstraat